П`ятниця, 03.05.2024, 17:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт вчителя хімії та фізики
Шопінської Людмили
Миколаївни
 
         
ФАКТИ
Цитата дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
ЯКИМ МАТЕРІАЛОМ ВИ СКОРИСТАЛИСЬ?
Всього відповідей: 22
Погода
Погода у Краснокутськ

вологість:

тиск:

вітер:

Філософія життя / Поради

Головна » 2018 » Листопад » 13 » 8 ресурсів, що допоможуть зацікавити учнів наукою
20:01
8 ресурсів, що допоможуть зацікавити учнів наукою

1. Мала академія наук України

http://man.gov.ua/ua/index

На сайті Малої академії наук України міститься інформація, що може стати у пригоді вчителям, які організовують учнівські проекти: посилання на сторінки конкурсів і проектів, що реалізовані для юних науковців – Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів, літні школи, Дитяча академія «Футурум», Лабораторія експериментальних досліджень «Ex Lab», Лабораторія МAHЛаб, Відкрита освітня лабораторія, мобільна студія популярної науки та ін., а також останні новини в галузі науки і багато різноманітних цікавих даних. 

2. Лабораторія МAHЛаб

http://manlab.inhost.com.ua/

Лабораторія МанЛаб – це лабораторний комплекс Національного центру «Мала академія наук України», який пропонує допомогу учням шкіл України в наукових та навчальних дослідженнях у сфері фізики, хімії, біології, географії та астрономії.

На сайті є форма для замовлення проведення експерименту, а також докладні описи проектів (наприклад, навчального проекту «Експериментарій», навчального проекту «Лабораторія – планета Земля»), розділ «Ідеї досліджень», де накопичуються пропозиції для проведення експериментів із використанням обладнання лабораторії, а також представлено відеолекції, вебінари та відеозаписи експериментів у різних наукових сферах.  

3. Цікава наука

 

https://www.youtube.com/channel/UCMIVE71tHEUDkuw8tPxtzSQ  

https://www.facebook.com/pg/CikavaNaukaStudio/about/?ref=page_internal

Цікава наука ставить собі за мету розвивати і підтримувати простий доступ до науки. Для цього учасники проекту перекладають і озвучують, а також створюють власні науково-популярні відео на різноманітні теми в галузі фізики, астрономії, біології, географії та математики.

4. Віртуальний STEM-центр Малої академії наук України

https://stemua.science/

STEM-лабораторія МАНЛаб як центр для реалізації різноманітних навчальних досліджень сприяє розвитку STEM-освіти в Україні. Діяльність лабораторії спрямована на здійснення досліджень у галузі природничих дисциплін.

На сайті проекту міститься опис застосовуваних наукових інструментів, посилання на віртуальні моделювальні середовища з біології, хімії, геології та загального призначення, відеозадачі з механіки, а також багато інших корисних і цікавих матеріалів. Розміщено описи дослідницьких робіт, які можна провести з учнями, зокрема таких: виявлення мінералів на місцевості, практико-орієнтованого краєзнавчого проекту «Моє село – моя маленька Батьківщина», визначення кислотності молочних продуктів за Тернером, вимірювання електроємності конденсатора та ін.

5. Science Kids

http://www.sciencekids.co.nz/

Science Kids - англомовний ресурс, що допоможе цікаво розказати дітям про світ науки. Ресурс пропонує захопливі наукові експерименти, онлайн-ігри, плани уроків, вікторини, фото- і відеоматеріали, ідеї та приклади різноманітних наукових проектів, а також цікаві факти про Землю і космос, науку і вчених та багато іншої корисної інформації. 

6. Відкрита освітня лабораторія

https://www.facebook.com/openstudylab/

http://man.gov.ua/ua/activities/learning-to-teach 

Проект сприяє розвитку та організації дослідницької діяльності учнів. Відкрита освітня лабораторія орієнтована на учнів 7–11-х класів закладів середньої освіти та учнів-членів МАН. Для них запропоновано різноманітні консультації, заняття і навчальні тренінги, які проводяться на сучасному лабораторному обладнанні, а також цікаві навчально-тематичні екскурсії. Для педагогів підготовлено семінари-практикуми, навчальні тренінги, презентації навчально-тематичних екскурсій, а також іншу корисну інформацію, що допоможе організувати дослідницьку діяльність учнів. 

7. Наука та всесвіт

 

 https://www.youtube.com/channel/UC9gDR8zmbMhgEULgXipm3OA/featured

Проект здійснює переклади та озвучення українською мовою відеороликів наукової тематики про сучасні дослідження Всесвіту, природи, людини.

8. Лабораторія експериментальних досліджень «Ex Lab»

http://man.gov.ua/ua/activities/ex_lab 
https://www.facebook.com/exlab.man/  

Ex Lab – це комплекс Національного центру «Мала академія наук України», що складається з декількох лабораторій – біологічної, хімічної, математичної, лабораторії робототехніки та IT. Лабораторія експериментальних досліджень пропонує учням взяти участь у реалізації різноманітних експериментів, проводить курси за індивідуальними заявками та на замовлення закладів освіти. Серед представлених для учнів є платні курси «Основи практичного програмування мовою Python», «Raspberry Pi», «Хімія координаційних сполук», «Систематика вищих рослин», «Теорія чисел», «Теорія функцій», «Основи наукових досліджень», «Молекулярна генетика» та ін.

https://naurok.com.ua/post/8-resursiv-scho-dopomozhut-zacikaviti-uchniv-naukoyu

 

Переглядів: 375 | Додав: ximi4ka | Теги: Цікава наука | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар свят України. Мова ділового спілкування
НОВИНИ В СВІТІ
НОВИНИ ОСВІТИ