ФАКТИ Наше опитування
|
Деякі факти для "чомучок"Ох, ці «чомучки»! Все їм розкажи та покажи, все їм роз'ясни та поясни ... Хоча, якщо чесно, нас такі питання тільки радують, адже відповідаючи на них ми можемо зібрати для вас нову круту добірку фактів. Отже ...
Це відбувається через відсутність можливості пов'язати події зі словами, так як ми ще не вміємо говорити, і не знаємо слів, якими можна описати будь-яку подію. Зв'язок між свідомістю і мовою набагато міцніший, ніж ми думаємо.
Соски формуються ще на внутрішньоутробній стадії. Між 10 і 15 тижнями розвитку плоду чоловічий і жіночий ембріони абсолютно однакові. Після відбувається сплеск гормонів, після чого починається формування статевих ознак. Соски з'являються у зародків обох статей до цього гормонального вибуху. Таким чином, наявність сосків у чоловіків пояснюється біологічними процесами ембріонального розвитку плода.
Так як звук в різних середовищах передається по-різному, коли ми говоримо, внутрішнє вухо «ловить» не тільки ті вібрації, що надходять зовні через слуховий прохід, а й ті, що йдуть від голосових зв'язок навпростець через голову. Тому звук нашого голосу для нас самих за замовчуванням спотворений.
4. Чому трієчники нерідко досягають успіху більше, ніж відмінники? Трієчники куди менш сильно переживають свої невдачі. Крім того, їм доводиться по кілька разів переробляти роботу і витримувати критику з боку вчителів і батьків.
При дотику до шкіри кропива викликає таке сильне відчуття дискомфорту тому, що ця рослина виділяє суміш аж з трьох отруйних хімічних речовин, коли ніжні волоски на її листочках контактують з нашою шкірою.
6. Чому виникає ефект дежавю? Ефект дежавю викликаний попередньою несвідомою обробкою інформації змодельованої мозком, наприклад, уві сні. У тих випадках, коли людиназустрічає в реальності ситуацію, сприйняту на несвідомому рівні як схожу з перш змодельованої, виникає ефект дежавю.
Відповідь: так, відчуває. У результаті медичного дослідження 1983 був зроблений висновок, що незалежно від того, наскільки швидко проводиться страта, при втраті людиною голови неминучі кілька секунд болю. Навіть при використанні гільйотини, яка вважається одним з найбільш «гуманних» способів обезголовлювання, не можна уникнути сильного болю, який триватиме не менше 2-3 секунд.
8. Чому не можна фотографувати сплячих людей? У XIX столітті в Європі існувала традиція фотографувати померлих людей так, ніби вони просто спали. Покійного одягали в нарядний одяг, садили на крісло і робили фото на пам'ять. Те, що зараз викликає щонайменше подив, в той час вважалося звичною справою. Звідси і походження забобону - у вигляді сплячих людей на фото згадувалися небіжчики, тому, щоб не асоціювати сплячого з померлим, його не слід фотографувати.
Тому що «лапа» маніпулятора запрограмована так, щоб лише іноді стискати іграшки в повну силу. Власник може встановити, з якою ймовірністю лапа стискає іграшку досить сильно, а коли тільки трохи прихоплює її. В автоматі також є параметр «скидання» - власник може встановити, як часто «лапа» буде упускати вже схоплену іграшку.
Коли ми сміємося в недоречній обстановці, наприклад, на похоронах, це не означає, що ми безсердечні і не поважаємо оточуючих. Це ознака того, що наше тіло під впливом величезного стресу використовує сміх для зняття напруженості. 11. Ефект Мпемби або чому гаряча вода замерзає швидше холодної?Ефект Мпемби (Парадокс Мпемби) - парадокс, який свідчить, що гарячавода за деяких умов замерзає швидше, ніж холодна, хоча при цьому вона повинна пройти температуру холодної води в процесі замерзання. Даний парадокс є експериментальним фактом, що суперечить традиційним уявленням, згідно з якими при одних і тих же умовах більш нагрітого тіла для охолодження до деякої температури потрібно більше часу, ніж менш нагрітого тіла для охолодження до тієї ж температури. Цей феномен помічали свого часу Аристотель, Френсіс Бекон і Рене Декарт, проте лише в 1963 році танзанійський школяр Ераста Мпемба встановив, що гаряча суміш морозива замерзає швидше, ніж холодна. Будучи учнем Магамбінської середньої школи в Танзанії Ераста Мпемба робив практичну роботу з кухарської справи. Йому потрібно було виготовити саморобне морозиво - закип'ятити молоко, розчинити в ньому цукор, охолодити його до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник для замерзання. Мабуть, Мпемба не був особливо старанним учнем і забарився з виконанням першої частини завдання. Побоюючись, що не встигне до кінця уроку, він поставив в холодильник ще гаряче молоко. На його подив, воно замерзло навіть раніше, ніж молоко його товаришів, приготоване за заданою технологією. Після цього Мпемба експериментував не тільки з молоком, але і з звичайною водою. У всякому разі, вже будучи учнем Мквавської середньої школи він поставив запитання професору Деннісу Осборну з університетського коледжу в Дар-Ес-Саламі (запрошеному директором школи прочитати учням лекцію з фізики) саме з приводу води: "Якщо взяти два однакових контейнера з рівними обсягами води так, що в одному з них вода має температуру 35 ° С, а в іншому - 100 ° С, і поставити їх в морозилку, то в другому вода замерзне швидше. Чому? " Осборн зацікавився цим питанням і незабаром в 1969 році вони разом з Мпембою опублікували результати своїх експериментів в журналі "Physics Education". З тих пір виявлений ними ефект називається ефектом Мпемби. Досі ніхто точно не знає, як пояснити цей дивний ефект. У вчених немає єдиної версії, хоча існує багато. Вся справа в різниці властивостей гарячої та холодної води, але поки не зрозуміло, які саме властивості відіграють роль в цьому випадку: різниця в переохолодженні, випаровуванні, формуванні льоду, конвекції або впливі розріджених газів на воду при різних температурах. Парадоксальність ефекту Мпемби в тому, що час, протягом якого тіло остигає до температури навколишнього середовища, має бути пропорційно різниці температур цього тіла і навколишнього середовища. Цей закон був встановлений ще Ньютоном і з тих пір багато разів підтверджувався на практиці. У даному ж ефекті вода з температурою 100 ° С остигає до температури 0 ° С швидше, ніж така ж кількість води з температурою 35 ° С. |