Середа, 08.05.2024, 06:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт вчителя хімії та фізики
Шопінської Людмили
Миколаївни
 
         
ФАКТИ
Цитата дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
ЯКИМ МАТЕРІАЛОМ ВИ СКОРИСТАЛИСЬ?
Всього відповідей: 22
Погода
Погода у Краснокутськ

вологість:

тиск:

вітер:

Головна » 2016 » Червень » 3 » Навчимо дітей піклуватися про планету
17:31
Навчимо дітей піклуватися про планету

Навчити дитину піклуватися про нашу планету — першорядне завдання для всіх батьків, які хочуть, щоб їхні діти виросли свідомими та здоровими. Ми розповімо про прості кроки, які допоможуть це зробити.

Кожен день діти пізнають світ, досліджують природу та її таємниці. Діти дуже допитливі й охоче цікавляться всім новим — все це допоможе батькам розповісти й показати, як піклуватися про нашу планету. Знання, навички та звички, отримані від батьків, дуже важливі для дитини і будуть відігравати важливу роль протягом усього її життя.

 

 

 

Почніть з найпростіших кроків: запропонуйте дітям піклуватися про Землю разом, розповідаючи про важливість тих чи інших дій.

1. Ходити до магазину з еко-сумкою. Щоразу, роблячи покупки в магазині, ми приносимо додому десятки одноразових поліетиленових пакетів. Ці пакети — одні з головних забруднювачів у наших містах: щорічно в світі використовується 500 мільярдів пластикових пакетів. Кожен з нас користується пакетом не більше кількох днів, після чого він відправиться на звалище розкладатися не один десяток років. Пакети також потрапляють в океани, а потім — у шлунки морських тварин.

Покажіть дитині, що пакети можна замінити стильним рюкзаком, тканинним мішечком, плетеною сумкою-сіточкою або еко-сумкою, які не тільки практичніші, але і не будуть шкодити довкіллю (якщо ви їх, звичайно, згодом не викинете у відро для сміття; для правильної утилізації здайте їх до пунктів прийому старого одягу та речей, позначених на інтерактивній мапі).

Розкажіть дітям, чому важливо навчитися сортувати сміття і здавати його на переробку до пунктів прийому вторсировини.

2. Сортувати сміття. Розкажіть дітям, чому важливо навчитися сортувати сміття і здавати його на переробку до пунктів прийому вторсировини. Навчити дитину відрізняти один матеріал від іншого допоможе цікава гра «Recycle Roundup» («Сортуємо сміття»).

3. Дивитися фільми про природу та екологію. Дивіться підбірку найкращих екофільмів, що змінюють погляд на світ.

4. Брати тару із собою. Купуйте менше розфасованих товарів: 33% того, що ми викидаємо на звалища, — це упаковка. У багатьох магазинах і на ринках можна купити продукти «на вагу» — це і екологічніше, і економніше.

5. Вирощувати кімнатні рослини. Рослини потрібні не тільки для прикрашання інтер'єру, але і для очищення повітря і збагачення його киснем. Підберіть рослини, які найкраще очищують повітря в кімнаті. Вирощування рослин — захопливе і корисне заняття як для дітей, так і для дорослих.

6. Економити воду. Навчіть дітей вимикати воду, коли вони чистять зуби. Розкажіть дитині, як важлива вода для життя і чому її потрібно економити. Це стосується і миття посуду: багато дій у роботі по дому в цьому процесі не вимагають постійного потоку води.

7. Вимикати світло. Виходячи з кімнати, не забувайте вимикати світло, якщо у вас встановлено ​​лампу розжарювання. Що стосується люмінесцентних ламп, то вони перегорають у разі частих вмикань-вимикань тому вимикайте тільки в разі, якщо виходите з кімнати більш ніж на 15 хв.

8. Не викидати небезпечне сміття в загальний смітник. Розкажіть дитині, чому не можна викидати батарейки, акумулятори та подібні токсичні речі.

Розкажіть дитині, чому не можна викидати батарейки, акумулятори та подібні токсичні відходи.

9. Обирати не пластикову тару, а скляну. Після використання скло і пластик можна здати до пунктів прийому відходів на переробку. Але скляну тару легше переробити, крім цього, пластик часто містить шкідливі речовини.

10. Брати багаторазову еко-пляшку з собою. Такі пляшки зроблені з більш міцних і екологічно чистих матеріалів і прослужать набагато довше.

11. Використовувати харчові відходи з користю. Якщо у вас є город або сад, організуйте ділянку для приготування компосту — натурального органічного добрива для рослин з харчових відходів. Розкажіть дітям про простий і корисний спосіб переробки залишків овочів, фруктів, зелені і т.п. відходів, які викидаються багатьма. Нескладна робота на присадибній ділянці зміцнить імунітет дитини і поліпшить настрій.

12. Активувати енергоощадний режим техніки. Комп'ютери, телевізор і інша домашня електроніка має функцію енергоощадного режиму. Покажіть дітям, як встановити в електроніці оптимальні енергоощадні налаштування для економії електроенергії протягом дня, і нагадайте, що на ніч електроніку краще вимикати. Вимкнення комп'ютера допоможе заощадити до 40 Вт електроенергії на добу.

13. Користуватися електронними квитками. Якщо є можливість зробити вибір, краще вибирати електронний квиток: ціна на його створення в рази менша, ніж на паперовий.

14. Використовувати обидві сторони паперу. Кожен лист має дві сторони, і в більшості випадків не буде проблемою, якщо ви надрукуєте або скопіюєте що-небудь на обох сторонах. Це допоможе скоротити кількість вживаного паперу.

15. Купувати тільки потрібні товари і не викидати зайвого. Розкажіть, що непотрібні речі можуть бути корисними для когось: їх можна роздати друзям або віднести в благодійний фонд.

16. Обирати іграшки з натуральних матеріалів: тканини, дерева, паперу. Такі іграшки легше переробляються і не шкодять довкіллю. Також, вони безпечніші для дитини.

Іграшки з натуральних матеріалів легше переробляються і не шкодять довкіллю.

Переглядів: 491 | Додав: ximi4ka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар свят України. Мова ділового спілкування
НОВИНИ В СВІТІ
НОВИНИ ОСВІТИ