Середа, 08.05.2024, 14:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт вчителя хімії та фізики
Шопінської Людмили
Миколаївни
 
         
ФАКТИ
Цитата дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
ЯКИМ МАТЕРІАЛОМ ВИ СКОРИСТАЛИСЬ?
Всього відповідей: 22
Погода
Погода у Краснокутськ

вологість:

тиск:

вітер:

Головна » 2016 » Квітень » 6 » Добірка дивовижних фактів про наше життя та світ
10:00
Добірка дивовижних фактів про наше життя та світ
Дивовижні й неймовірні факти оточують нас.Світ дивовижний і загадковий. І він постійно нагадує нам про це. Здавалося б, у деяких простих речах ми вже точно знаємо істину. Але час від часу спливають такі цікаві неймовірні факти, які не вписуються в наш усталений світогляд.

Сьогодні ми думаємо, що панда — це ведмідь, а завтра вчені намагаються переконати нас, що ця тварина більше схожа на єнота. І вже ніколи б не подумали, що банан — це ягода, а не фрукт. Так ось можна засумніватися і в інших давно доведених істинах.

 

Деякі неймовірні факти про людський організм знав навіть Леонардо да Вінчі.

Деякі неймовірні факти про людський організм знав навіть Леонардо да Вінчі.

Людський організм — одна з найголовніших загадок світу. Механізм його роботи намагалися зрозуміти великі філософи — Гіппократ, Аристотель, Леонардо да Вінчі та ін. Із найбільш неймовірних фактів про людину ми виділили наступні. Французькі невропатологи з'ясували: коли людина хмуриться або плаче, у неї задіяно 43 м'язи обличчя. Для того щоб посміхнутися, потрібна взаємодія 17 м’язів. Звідси можна зробити висновок: смійтеся частіше — це енергетично вигідніше.

Неймовірні факти: насправді існує 29 груп крові.

Неймовірні факти: насправді існує 29 груп крові.

Цікаво, про що думали люди, коли підраховували, що віруси застуди під час чхання поширюються зі швидкістю 167 км/год? Виходить, бігти від них безглуздо?!

Досі ви думали, що на світі існує лише 4 групи крові? Міжнародне товариство переливання крові думає інакше. Воно визнає 29 основних систем груп. Що стосується традиційного поділу, то вчені з Вермонтського університету у США нещодавно встановили неймовірний факт: крім усім відомих I, II, III і IV груп крові, існують ще дві — Лангерайс і Джуніор. Остання особливо поширена серед японців.

Неймовірні факти: за життя два тижні ми витрачаємо на очікування біля світлофора.

Неймовірні факти: за життя два тижні ми витрачаємо на очікування біля світлофора.

Чи знали ви, що в середньому людина за життя проводить два тижні в очікуванні зміни сигналу світлофора? Таких безглуздих неймовірних фактів величезна кількість. Взяти, наприклад, наступний: щомиті на Землі 1% її населення п'яний як ніч. Залишається лише здогадуватись, як це було обчислено. Або спробуйте спростувати таке твердження: жодна мова світу не має слова для позначення зворотної сторони коліна.

Безліч неймовірних фактів пов'язано з життям Жуля Верна.

Безліч неймовірних фактів пов'язано з життям Жуля Верна.

Найбільше неймовірних фактів знає історія. Взяти, наприклад, випадок, який стався з письменником-фантастом Жулем Верном. У 1863 році він написав книгу «Париж у XX столітті». Фантазуючи на тему технічного прогресу, автор докладно описав у ній автомобіль, електричний стілець і факс, про яких і помину на той час не було. Недалекоглядний видавець повернув рукопис через занадто неправдоподібні ідеї. Чи можна сьогодні зробити висновок, що й інші «божевільні» задуми письменника будуть втілені в життя?

Неймовірні факти: ангорський кролик — найпухнастіший у світі.

Неймовірні факти: ангорський кролик — найпухнастіший у світі.

У світі тварин також є чому здивуватися. Найпухнастіші кролики у світі — ангорські. Залежно від породи, із цієї тваринки можна зістригти від 0,5 до 1,5 кг шерсті. До речі, чи повірите ви твердженню, що кролики не обертаючи голови, можуть бачити, що відбувається у них позаду? Все це завдяки особливій будові їх очей. Неймовірні факти можна навести і про крокодилів. Ці «бідолахи» для того, щоб пірнути на глибину, повинні заковтнути каміння, інакше — ніяк. Крокодил ніколи не покаже вам язика, бо ця частина тіла за час еволюції повністю приросла до дна порожнини його рота.

Не бійтеся повірити в неможливе і розлучитися зі стереотипами. Неймовірні факти оточують нас, варто лише озирнутися навколо. Можливо, наступне відкриття зробите саме ви.

Переглядів: 460 | Додав: ximi4ka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар свят України. Мова ділового спілкування
НОВИНИ В СВІТІ
НОВИНИ ОСВІТИ