Субота, 18.05.2024, 07:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт вчителя хімії та фізики
Шопінської Людмили
Миколаївни
 
         
ФАКТИ
Цитата дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
ЯКИМ МАТЕРІАЛОМ ВИ СКОРИСТАЛИСЬ?
Всього відповідей: 22
Погода
Погода у Краснокутськ

вологість:

тиск:

вітер:

Головна » 2016 » Грудень » 27 » 15 порад двадцятирічним від того, кому вже за 40
20:11
15 порад двадцятирічним від того, кому вже за 40

Цей текст знайдений на просторах інтернета . Згідні з автором ?!

Мені вже за 40 років. І хоч я відчуваю себе все тим же пацаном, розуміння, як говориться в старій рекламі, приходить з досвідом. Часто ловлю себе на думці: «А як би склалося моє життя, якби сьогоднішній досвід був мені доступний років 20 тому?»

Нижче пишу ті тези, які хотів би повідомити самому собі в 18-20 річному віці. Випускники шкіл можуть посміхатися - що дядько розуміє в житті? Я теж таким був. І тепер точно знаю, що «дядько» розуміє і знає набагато більше, ніж може здатися.

 15 порад двадцятирічним від того, кому вже за 40 Отже, що б я сказав самому собі у вже далекому 1995 році?                       

1. Є такий вислів: «Не кури і не пий, решта доженеш!» Повір, це так. Про наркотики взагалі навіть не думай.

2. Ніколи, крім найважчих обставин, не бери в борг. Ні на бізнес, ні на машину, ні на мобілу, ні на подарунок дівчині. Немає грошей - шукай інші варіанти або взагалі забий. Кредит - перший і найбільший крок до злиднів. Якщо вже взяв - віддай якнайскоріше і більше не бери.

3. Запам'ятай, тобі  ніхто і нічого не винен. Ні держава, ні батьки, ні суспільство. Ти не отримаєш нічого, якщо не заробиш це сам.

4. Вчися обмежувати себе. Фрази на кшталт «Живемо один раз!» І т.п. - Брехня, і за ними нічого немає, крім сорому і важких наслідків. Ти нічого не втратиш, якщо не купиш айфон або не злітаєш (в кредит, так) в Париж на Новий рік. Загалом, відмовся від лишніх витрат, будь мудріший.

5. Поважай себе. Це означає - не женися за понтами і показухою, не бреши і не хвалися. Твоя самооцінка не повинна залежати від виду мульки на телефоні, шмоток або машини. Тоді тебе будуть поважати, незалежно від обставин.

6. Поняття «честь» і «гідність» ніхто не відміняв. Будь людиною, не йди на поступки перед совістю. Не бути лайном - норма життя. Якщо ти правий - нічого не бійся.

7. Поважай людей. Навіть тих, хто цього, наче, і не заслуговує. Повага до оточуючих - риса правильної людини.

8. Ніколи не психуй. Ввічливість, спокій і коректність відрізняють всіх видатних людей. Дуже допомагає в бізнесі.

9. Уникай непотрібних витрат, відкладай гроші, навіть якщо їх поки на все вистачає з надлишком. Це не означає «будь скнарою», це означає - подумай, чи потрібна тобі ця покупка?

10. Працюй відповідально. Шлях до процвітання починається з праці, часто низкооплачуваної. Це не означає, що таку роботу треба робити «на і відвали». Я спостерігав кілька прикладів крутого кар'єрного росту людей, не наділених нічим, крім почуття відповідальності. Таких мало і таких цінують.

11. Намагайся вкладати гроші. Не в піраміди і не в «стартапи» друзів. У нерухомість, цінні папери, на депозит у банку, в кінці кінців. Не шукай легких і швидких шляхів збагачення, вони зазвичай ведуть або до злиднів, або за грати. А часто - в обидва пункти одночасно.

12. Вчися. Інтернет офігенний в плані можливостей навчання. Вчися говорити з грошима на їх мові, пройди курси бухгалтерів (дуже корисно!), Вчися розуміти бізнес-процеси аж до дрібниць. Навіть якщо це торгівля шаурмою. Чим більше знаєш - тим більше можливостей.

13. Не лінуйся. Вибий з себе це убоге почуття, хоч кулаками. Забудь про ігри і зависання в інеті, краще почитай що-небудь, або поїдь на риболовлю / на прогулянку, сходи в басейн, в кінці кінців. Ніколи не лінуйся, інакше через 20 років будеш боятися залишитися наодинці з собою.

14. Ніколи не починай бізнес «з нуля». Мається на увазі - з нуля знань, на одних припущеннях. Ідеально починати бізнес у сфері, де пропрацював кілька років і знаєш все від, А до Я. Але пам'ятай про пункт 2! Не вистачає грошей - заробляй, час у тебе поки є!

15. І все ж час - безцінний. Поки ти готуєшся до життя - воно проходить. Головні цінності - НЕ тачки, не квартири і не рахунок у банку, все це вже до 40 років стане зовсім не так цікаво. Завжди знаходь час на хобі, рідних і близьких, нехай навіть на шкоду іншим справам.

Все. Я прекрасно розумію, що слідувати всім п'ятнадцяти правилам майже нереально, особливо коли ти тільки поступив в універ. Але якщо у тебе є якісь життєві амбіції - постарайся. Обіцяю, ти про це ніколи не пошкодуєш.

Переглядів: 397 | Додав: ximi4ka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар свят України. Мова ділового спілкування
НОВИНИ В СВІТІ
НОВИНИ ОСВІТИ