Середа, 24.04.2024, 08:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт вчителя хімії та фізики
Шопінської Людмили
Миколаївни
 
         
ФАКТИ
Цитата дня
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
ЯКИМ МАТЕРІАЛОМ ВИ СКОРИСТАЛИСЬ?
Всього відповідей: 22
Погода
Погода у Краснокутськ

вологість:

тиск:

вітер:

Головна » 2020 » Червень » 3 » Природні ілюзії, які схожі на диво
18:24
Природні ілюзії, які схожі на диво

Міражі та ілюзії Земної кулі дивують і змушують повірити в чудо. Уважний погляд здатний знайти тисячі природних загадок, багато з яких легко пояснити, але є і такі, дивлячись на які, хочеться просто милуватися красою і величчю цих візуальних ілюзій. 

Природні ілюзії

Канадський хранитель безплідних земель

Система Googl Earth виявила в рельєфі земної поверхні таємничий профіль кам'яного незнайомця - один з найвиразніших портретів, створених природою. Хранителя Земель можна побачити тільки з літака.

Природні ілюзії

Колодязь Якова, Техас

Водоймище на території США з найчистішою джерельною водою являє собою незвичайну підземну печеру, наповнену водою. Дайвери розповідають, що довжина вертикальної шахти становить близько 10 метрів, потім слідують декілька гротів і розгалужень.

Під певним кутом зору здається, що стрибнувши в нього з берега, потрібно довго летіти до води. Але це всього лише приголомшлива ілюзія.

Природні ілюзії 

Діаметр колодязя Якова (Jacob's Well) близько 4 метрів За легендою, тих, хто скупається у водоймі тільки 1 раз, чекає удача. Але спокуса пірнути виявляється такою великою, що, приїхавши до колодязя Якова, мало хто може собі відмовити в задоволенні повторити заплив.

Асператус або апокаліптичні хмари

Асператус - незвичайні хмари, що нависають хвилями і буграми. Характерний малюнок виникає без супроводу ураганних явищ. Хмари тільки мають моторошний вигляд, від них небезпеки чекати не варто Метеорологи відносять апокаліптичні хмари до маловивчених явищ і відзначають, що в XXI столітті їх можна спостерігати частіше. 

Природні ілюзії

Смуги зебри

Спостерігаючи за стадом зебр, любителі тварин помічають гру смуг, яка стає причиною обману зору. Людина просто перестає бачити кордон живих об'єктів, захоплюючись спогляданням багатоголових істот.

Природні ілюзії

Безліч сонць

Проходячи через невидимі кристали в атмосфері, сонячні промені здатні утворювати в повітрі яскравий ореол. Створюється ілюзія трьох і більше сонячних світил. Це незвичайне явище має назву "гало". Жителі Півночі час від часу спостерігають таку картину

Природні ілюзії

Вогняний водоспад в Каліфорнії

Один з найкрасивіших водоспадів - Хорстейл утворений потоками води у вигляді хвоста тварини, в лютому регулярно стає джерелом захоплення туристів. Танення снігів і промені сонця, що заходить перетворюють водоспад в потік лави, яка шалено мчить з обриву в прірву. 

Природні ілюзії

Вогняний феномен

Відходи гірничого виробництва, які мають яскравий колір, спускаючись по річці Ріо Тінто в Іспанії, стали джерелом справжнього оптичного курйозу. Пейзаж у річки Ріо ​​Тінто має інопланетний вигляд. Це видовище варто, мабуть, віднести до найстрашніших природних явищ, в яких винна людина.  

Вогняний феномен

Глен-Каньйон

Глен-Каньйон - один з найкрасивіших каньйонів на Землі, однак туристи нерідко відчувають жах, побачивши вперше місцеву природну ілюзію. Людина що рухається по березі, схоже, готова зірватися в прірву. Однак пішохід спокійно йде по рівній поверхні річкового берега.

 Глен-Каньйон

Унікальний підводний водоспад

Південно-західний берег держави Маврикій, відомий єдиною у світі ілюзією підводного водоспаду. Води Індійського океану, протікаючи вздовж піщаних відкладень, утворюють ефект підводних струменів, які немов падають у величезну розколину. Спостерігати це явище можна з великої висоти, пролітаючи на літаку.

Підводний водоспад

Малюнок аризонських гір

Мільйони років під вітром і дощем формувалися застиглі хвилі опадових гірських порід, що надають скелям строкату хвилястість. Неповторні візерунки склалися через нерівномірне вивітрювання гір. Арізонський хвилі полонили багатьох фотографів.

Малюнок аризонських гір

Західноафриканський помаранчевий ліс

Фото, схоже на яскравий малюнок, здається штучним. Воно було знято в Намібійській пустелі і відображає стан природи у світанковий час.

Західноафриканський помаранчевий ліс

Фотограф добився фіксації природного освітлення дюни, що відбиває блакитне небо.

Західноафриканський помаранчевий ліс

Дивує контраст пейзажів.

Західноафриканський помаранчевий ліс

Річкове дерево

Якщо з висоти зробити знімок мексиканської річки, що перетинає пустелю в Байя, можна побачити дивовижні деревоподібні фігури. які гойдаються на піску немов на снігу. Подоба гілок на білій рівнині створює повну ілюзію дерева. Обман зору утворений химерною грою водних мас на мілководді. 

Річкове дерево

 

Переглядів: 327 | Додав: ximi4ka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Календар свят України. Мова ділового спілкування
НОВИНИ В СВІТІ
НОВИНИ ОСВІТИ